S orsak till kvinnobrist i styrelser

Än en gång vevas mistlurarna igång om att det i börsbolagens styrelser “bara” finns 18 procent kvinnliga ledamöter: Tvärstopp för fler kvinnor i börsbolagens styrelser. Partisekreterare Marita Ulvskog (s) kräver lag om kvotering. Men man kan fråga sig varför det bara är kvinnor som ska kvoteras. Varför inte invandrare och homosexuella? Varför inte ställa krav på en jämn åldersfördelning, Marita? Och varför ska privata bolags styrelser inte tvingas utse styrelser som har samma politiska maktbalans som i riksdagen?
Här ser vi hur socialister använder feminism för att avskaffa äganderätten. Och medierna hänger naturligtvis på, även de så kallade ekonomijournalisterna.
Den enda vettiga rösten kommer från näringsminister Maud Olofsson som tillbakavisar tankarna på kvotering:

Maud Olofsson håller inte med om att regeringen varit passiv.
– Grunden för att det blir fler i styrelserna är att fler kvinnor driver företag, säger näringsministern.
Den socialdemokratiska regeringens politik motarbetade kvinnor som ville starta företag och minskade därmed rekryteringsbasen, hävdar Maud Olofsson.

Så här ska alla Alliansens företrädare alltid göra. Man ska peka på vem som haft makten när brister uppstått: socialdemokraterna. Allt är socialdemokratins fel. Det är ju ett faktum, iallafall om man anser att politiken och staten har ansvar för allt. Det måste Alliansen köra ner i halsen på vänsterpartierna, varje gång de öppnar truten. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , )

Rulla till toppen