S har tappat problemformuleringsprivilegiet

I efterföljden av nyheten att Sverige inte längre har högst skatter i världen, diskuterar Östgöta Correspondenten den förändring av det politiska landskapet som långsamt börjar göra sig tydligt. I ledaren Skifte i kampen om tanken skriver man:

Socialdemokraterna har traditionellt haft vad man velat kalla för problemformuleringsprivilegiet i Sverige. Det har varit de som har bestämt vad som varit viktigt och vart man skall sträva. Borgerligheten har aldrig haft något att sätta emot på den fronten. Förrän nu, kanske. För nu, ett och ett halvt år efter att alliansen vunnit valet, skönjs tecken på att problemformuleringsprivilegiet håller på att glida över i regeringens händer.

Ja, om Alliansen fortsätter att synas mer i samhällsdebatten, så som man gjort de senaste månaderna, och samtidigt formulerar vilka grundläggande frågeställningar som valet 2010 ska handla om, så kan socialdemokratin förbli på defensiven i många år till. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen