Obamas kampanj nära sammanbrott

Demokratiska presidentkandidaten Barack Obama pressas nu hårdare än någon gång tidigare av en kris. Obama har länge tillhört en kyrka som leds av pastor Jeremiah Wright. Och nu har DVD-skivor med Wrights predikningar (som säljs av hans egen kyrka) nått medierna. Wrights predikningar är svavelosande tillställningar där han spyr ut sitt hat mot vita och mot Amerika.
”Faan ta Amerika!”, är hans budskap.
Hur kan en politiker som säger sig vilja överbrygga motsättningar och skapa förnyelse i gemenskapens namn, vecka ut och vecka in besöka denna kyrka, gifta sig där och låta sina barn döpas där, och genom medlemskap visa sympatier för en pastor med detta budskap?
Barack Obama har kallat pastor Wright sin vän i 20 år och sin rådgivare inför starten av presidentkampanjen.
Allt fler anser att de försök som Obama nu gör för att ta avstånd från Wright inte kommer att hjälpa. Obama borde för länge sedan distanserat sig från Wright och hans hatfyllda budskap. Den inflytelserike radioprataren Sean Hannity sa i natt att Barack Obamas kampanj är slut. Charles Krauthammer sa i Fox News i natt att det växer en cancersvulst på Obamas kampanj (det som sades om Watergateskandalen under Nixons presidentskap).
Se mer: New York Post i OBAMA’S MINISTER OF HATE, ABC News i Obama Disagrees With Pastor’s ’God Damn America’ Sermon, Times i Pastor Jeremiah Wright’s racially charged invective cloud Barack Obama campaign, WorldNetDaily i Obama’s minister: America made AIDS to wipe out blacks. Se videoklipp ur Fox News, videoklipp ur NBC. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen