Ryssland alltmer totalitärt

Det dröjde inte många timmar efter det att Dmitry Medvedev ”segrat” i det riggade presidentvalet, innan polisen slog till hårt mot demokratiska demonstranter i Moskva. Financial Times rapporterar i Medvedev quick to signal hardline intent:

Ryssland signalerade på måndagen att man tänker fortsätta sin hårdföra hållning mot opposition och mot väst under Medvedev, landets nye president, när man stängde av gasleveranser till Ukraina och polis arresterade demonstranter i Moskva . . .
I västvärldens huvudstäder har man hoppats att Medvedev ska leva upp till rykten om att han skulle vara något mer liberal än övriga ryska ledare . . . Men måndagens aktioner sände motsatta signaler medan västliga politiker försökte sträcka ut en hand till den nyvalde ryske presidenten.

Ja, det bästa vi kan göra är att uppmärksamma den demokratiska oppositionen som får allt svårare att göra sin röst hörd. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen