Ingen tar ansvar för Rödeby-sammanbrottet

Vi har tidigare sett hur socialtjänsten på ett förnedrande vis svär sig fri från att inte ha gripit in mot mopedgänget som under mer än ett år trakasserade familjen i Rödeby. Nu är det polisens tur att påstå att ingenting gått fel.
I rättsstaten Sverige är det alltså, enligt socialtjänst och polis, helt rimligt att en familj under lång tid utsätts för systematiska trakasserier i form av mordhot, får sin bil nedklottrad, barnen nedprejade i diken och intrång på tomten nattetid, samtidigt som upprepade polisanmälningar lämnas utan åtgärd.
Det är som Blekinge läns tidning skriver i ledare, Stötande resultat i utredning:

Det hela är närmast bisarrt. En 17-åring, av alla polisanmälningar och ärenden att döma på god väg att bli grovt kriminell, trakasserar under ett års tid en och samma familj. Polisen har varit väl medvetna om hans förehavanden vem han är . . .
Men döm om allas förvåning! Polisen har inte heller begått några fel, enligt Jörgen Lindbergs menande. Det finns ingen anledning att inleda någon förundersökning om brott, då alla regler i boken har följts. Ingen har begått något fel. Alla har följt regelverken. Alla har gjort sin plikt. Det är närmast stötande.

Ja, men rapporten ger ett tydligt besked till oss medborgare: räkna inte med någon hjälp från polisen!
På polisen varken hör eller ser man någonting som innebär att man måste rycka ut. På kvällar och helger då buset är som värst tar polisen ledigt, det har facket sett till. Varför inte lägga ner polisen? Om man gjorde sitt jobb i Rödeby, är det en ordningsmakt som inte behövs.
Om inte regeringen ser till att ändra regelsystemen som tillåter myndigheter att göra allt annat än sitt jobb, så är det nog så att vi medborgare måste börja organisera oss själva. Medborgargarden framstår snart som enda sätt att garantera vanliga medborgares trygghet. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen