Hamas dödar, begriper inte svenska medier det?

Det är så tröttsamt att läsa svenska journalister som sitter tryggt på sina kontor eller hotellrum och talar om vad Israel får och inte får göra. I dag är det Upsala Nya Tidning, UNT, som tar priset, Våld, motvåld och övervåld:

Syftet har varit att förstöra militanta palestinska gruppers möjligheter att avfyra raketer in i Israel. Om detta kan inte mycket sägas – ingen regering kan i längden acceptera att dess medborgare beskjuts dag efter dag, månad efter månad utan att reagera. Men offensiven in i Gaza saknar inte desto mindre alla rimliga proportioner . . . Övervåldet blir därmed bara en meningslös styrkeuppvisning.

Jaha. Jag skulle vilja se UNT leda de soldater som skulle gå in i Gaza. Allihop skulle förmodligen bli dödade på fläcken, ramperna stå kvar och Hamas utropa sig som segerare.
Det är som om svenska journalister inte tror att Hamas och andra mördarband menar allvar. Som att Hamas frivilligt skulle låta israeliska soldater komma in i de bostadsområden där man placerat ramperna för att skruva isär dem.
Hur korkad får man bli?
Hamas försvarar sina ramper med alla medel. Och ett medel är propagandakrigets, det vill säga se till att civila tvingas utgöra sköldar för ramperna.
Därmed finns bara två val: låta Hamas fortsätta beskjutningarna av israeliska städer, eller slå ut ramperna trots att Hamas placerar dem bland civila.
Gör det valet UNT! Sluta leka i den svenska tryggheten och öppna ögonen för realiteterna på marken. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen