Mona Sahlins “gummiga” stil

Den väldigt uppmärksammade TV-debatten mellan statsministerkandidaten Mona Sahlin och Stockholms sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt sammanfattas bäst av Maria Abrahamsson i Svenska Dagbladet, Sahlins vårdval är inte patienternas:

Nog för att Sahlin med sin nya lite gummiga stil kanske uppfattades signalera mer trygghet i vården än vad det moderata sjukvårdslandstingsrådet gör. Men att avfärda frihetsreformen Vårdval Stockholm som ett orättvist experiment är skrämselpropaganda.

Dock är det viktigt att Alliansen förebereder sig på att möta massivt utfall av denna osakliga skrämselpropaganda i valrörelsen 2010. Eftersom socialdemokratin inte har någon egen politik är skräck deras sista halmstrå till valseger. Och då måste Alliansen inse att fakta inte räcker långt. Naturligtvis ska man ha fakta på sin sida, men man måste retoriskt och känslomässigt kunna neutralisera skrämselpropaganda.
”Så är det inte”, räcker liksom inte som svar. Alliansen måste förbereda både färgstarka budskap om hopp, men också att kunna drämma till Sahlin & Co med motsvarande skräckbilder. (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen