Medvind för Reinfeldt i Göteborg

Även kvinnorna i Sverige föredrar statsminister Fredrik Reinfeldt framför oppositionsledaren Mona Sahlin. Det visar ny förtroendemätning från Demoskop. Av hela svenska folket får Reinfeldt 3,01 i betyg, mot 2,83 för Sahlin. Om man bryter ut kvinnorna ger de också honom högre betyg än de ger Sahlin, rapporterar Expressen i Kvinnornas val: Fredrik.
Det är goda nyheter för moderaterna som idag avslutade sina kommunaldagar i Göteborg med tal av statsministern. Också det var offensivt och inriktat på framtiden. Och rubrikerna i pressen om talet är som ljuv musik. Eller vad sägs om: Regeringen sänker skatten (Aftonbladet), Reinfeldt vill se fler skattesänkningar (G-P), Fortsatta skattesänkningar väntas (SvD) och M lovar nya skattesänkningar (DN).
Jag kommer i marsnumret av nyhetsbrevet Frihetsjournalen att analysera moderaterna och alliansens läge i svensk opinion. Det blir en djupdykning i partisekreteraren Per Schlingmanns tal igår (Reinfeldts finns inte tillgängligt på nätet). Jag kommer att jämföra “nya” moderaternas fortsatta förnyelse under rubriken Välkommen till verkligheten, med den fortsatta förnyelse som centerpartiet nu lanserar under rubriken Framtidsdialog. Är detta bara prat av regeringspartier i opinionsmässigt svagt läge, eller innehåller förnyelsebudskapet något substantiellt? Svaret får du om du prenumererar på Frihetsjournalen! (Andra intressanta bloggar om , , , , , , )

Rulla till toppen