McCain till hårt angrepp på Obama/Clinton för protektionism

Republikanske presidentkandidaten skrädde inte orden vid ett valmöte hos ett teknologiföretag i St Louis, Missouri. Han fördömde demokratiska partiets attacker på frihandeln, rapporterar AP i McCain Scolds Obama, Clinton Over NAFTA:

Senator John McCain sa på tisdagen att förslagen från demokraterna Barack Obama och Hillary Clinton om att utöva påtryckningar för att tvinga fram omförhandlingar av NAFTA, North American Free Trade Agreement, kan underminera USA:s handelsförbindelser med andra länder. “Vi måste sätta stopp för dessa protektionistiska attacker mot NAFTA.”
McCain sa att hand demokratiska motståndare har fel när de hotar att lämna NAFTA i syfte att tvinga Kanada och Mexiko att förhandla om mer skydd av arbetare och miljö i ett nytt avtal. Om sådana hot framförs, frågade McCain, “Vad kommer andra länder i världen att tro om de avtal vi förhandlar fram med dem?”

Ja, de som tycker att president Bush har varit arrogant, kommer att inse att det är ingenting mot den arrogans som en demokratisk president kommer att visa omvärlden. (Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen