Europa borde hjälpa Irak till stabilitet

Läsare påpekar att Niklas Ekdal i DN gjort en intressant kommentar (ej online) om immigrationsströmmarna till Europa från bland annat Irak och Afghanistan: 

Istället för att klaga över flyktingströmmar borde Europa öka ansträngningarna att stabilisera sådana krisländer.

Se där. Om det kan vi vara helt överens. Och hade Europa gjort detta direkt efter Saddam Husseins fall, hade Irak kunnat komma mycket längre på vägen till ett välfungerande samhälle. Och tänk om västmedier slutat med sin förvridna anti-Irakiska propaganda, då kanske politiker i Europa vågat göra mer för att understödja demokratiprocessen i ett Irak som lidit under blodigt tyranni i årtionden.
Nu försöker de journalister som hårdast attackerat demokratisträvanden i världen, som Jesper Bengtsson i Aftonbladet, att ge Irakkriget skulden för att världssamfundet förhåller sig passiv i Darfur, Sudan, där mer än 200.000 människor dödats. Men det är ju opinionsbildare som Jesper Bengtssom som skrämt livet ur politiker genom att motsätta sig all interventionism genom att genast skrika: Nytt Vietnam!!!!
Jesper Bengtsson och övriga pennor inom mainstreammedierna glömmer också Rwanda 1994. Den passiviteten inträffade nära tio år före Irakkriget, men saklighet är ju inget som kännertecknar diskussionen om Irak, så Bengtsson ger säkert Irakkriget skulden också för Rwanda-passiviteten…
I verkligheten är passiviteten, som i Rwanda (där 800.000 människor hackades ihjäl) och i inledningen av balkankriget (där världssamfundet passivt såg på när massakern i Srebrenica utfördes på muslimska män och pojkar), regeln för västerländskt vänstervridna journalister. De passar dem att klä sig i änglalika uttryck och vara ”emot våld”. Trots att det gång på gång visar sig att denna fisförnäma pacifism resulterar i de värsta blodbaden sedan andra världskriget.
Svenska journalister är medskyldiga till världssamfundets passivitet. President Bush bröt mot denna lag, och för det är han hatad av medierna. Men i Irak och Afghanistan finns möjligheter att skapa en ny framtid utan diktatur. Frågan är vem som vill hjälpa till … (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen