Egyptisk författare döpt av påven lever under dödshot

Hur aggressiva vissa muslimer kan vara mot dem som överger islam och blir kristna framgår tydligt denna påskhelg då den egyptenfödde författaren Magdi Allam igår döptes av påven Benediktus XVI. Han lever under ständigt dödshot i Italien sedan han uttalat sig mot islamistisk fundamentalism, och nu ökar riskerna. Efter att det blivit känt att en tidigare muslimen skulle döpas av påven har al-Qaida och Usama bin Laden riktat dödshot mot påven för dennes ”nya korståg” mot islam.
Trots hoten sa Magdi Allam efter dopet att ”detta är den lyckligaste dagen i mitt liv”.
Svenska medier skriver inte, men internationella medier tar upp fallet: Sunday Telegraph i Convert: ”Islam intrinsically violent”, CBS/AP i Muslim Writer Baptized Catholic By Pope, Washington Post i Muslim baptized by pope says life in danger(Andra intressanta bloggar om , , , , , )

Rulla till toppen