DN: Yttrandefriheten får inte användas för provokation!

Nu har Dagens Nyheter (oberoende syndikalistisk) satt ner fötterna i sin syn på yttrandefriheten. Den får under inga omständigheter användas för att provocera. Jo, det är sant! Det står redan på förstasidan idag, högst upp och mycket tydligt:

Filmen om koranen handlar inte alls om yttrandefrihet, bara om provokation.

Jösses. Det här är så långt ifrån liberalism man kan komma. Om allt som är provokativt ligger utanför yttrandefrihetens ram, har yttrandefriheten upphört.
I kulturdelen utvecklar Pär Jönsson sin uppfattning om Geert Wilders ”Fitna the movie”:

Den här filmen står i en helt annan klass än Muhammedkarikatyrerna i Jyllands-Posten eller Lars Vilks Muhammed-rondellhundar. De senare rättfärdigas i alla fall av sina upphovsmän med strävan att slå vakt om yttrandefriheten, utan direkt avsikt att såra muslimska känslor. Geert Wilders film, däremot, är från början till slut gjord och tänkt som en medveten provokation av såväl islam som alla fysiskt levande muslimer.

Och? Vad var ”Life of Brian” för kristna, om inte en djupt kränkande provokation? Geert Wilders skämtar, hånar och driver inte med fundamentalisterna, utan tar deras budskap på stort allvar.
Provokation är ju en drivkraft för debatt och en motor inom yttrandefriheten. Om det som ”sårar känslor” ska förbjudas, borde Dagens Nyheter läggas ner. Kulturdelen är så vänstervriden att den sårar mina känslor varje dag!
Wilders ”Fitna” pekar på ett allvarligt problem med radikalisering inom islam som Dagens Nyheter och andra medier nogsamt tystar ner och blundar för, även om jag också är kritisk mot att Wilders inte gör distinktion mellan våldsbenägna extremister och fromma religionsutövare.
Jag skulle vilja höra Pär Jönssons uppfattning om de fundamentalister och deras uttalanden som framgår i ”Fitna”. Filmen är ju inte fiction. Dessa extremister existerar! De står för de budskap som framförs. Vad tycker Jönsson och DN om dem? Har man ingen uppfattning, eftersom det skulle vara provocerande – och farligt – att säga emot dem? Isåfall är vi mycket, mycket illa ute. Men samtidigt skulle det inte vara första gången Dagens Nyheter stryker hitlerhälsande våldsverkare medhårds. 
Se mer i bloggen: Wilders får rätt – yttrandefriheten i Europa hotad, Premiär för Geert Wilders film “Fitna”. Se filmen: Fitna the movie. (Andra intressanta bloggar om , , , , , , , , , , , , , )

Rulla till toppen