Demokratin Colombia mot vänsterextremister

Den galne vänsterpresidenten i Venezuela, Hugo Chavez, flyttar trupper till gränsen mot Colombia. Skälet är att colombiansk polis gjort en kirurgisk räd in i Ecuador för att slå ut ledare i den ökända vänstergerillan Farc som håller en rad människor kidnappade, bland annat en tidigare presidentkandidat.
Men Colombia svarar inte på Chavez provokation, rapporterar IBN i Colombia Gives Free Trade A Chance:

Men vad händer om de vill gå i krig och ingen kommer? Det som hänt hittills är Colombia ignorerat Hugo Chavez mobilisering av militären vid gränsen. Ingen överraskning. Colombias ambition är inte krig, det är frihhandel . . .
Colombia har vägrat att sända trupper som svar på Chavez (och Ecuadors) mobilisering. Millitären säger att man inte är intresserad i ett krig med dem och fortsätter att fokusera på kampen mot Farc-terroristerna.

Det är häpnadsväckande att Hugo Chavez så öppet stöder Farc, som ingen kan anse vara något annat än en kriminell organisation. (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen