Verklig antirasism är borgerlig

Förre chefredaktören för den antirasistska tidningen Expo, Richard Slätt, avslöjar vänsterns och “antirasismens” rätta ansikte i Smålandsposten, Borgerligheten tar över antirasismen:

Högern har alltid varit duktiga på siffror och ekonomi, men det fångar sällan en brinnande ungdoms själ – men förändringens vindar är nog på väg, om de inte redan är här. När tidskriften Mana kallar integrationsministern för husneger och menar att judarna ligger bakom en förintelse av palestinier, ett tema som är centralt för den samtida antisemitismen – då ser vi tack och lov liberaler och andra inom borgerligheten som sätter hårt mot hårt.
Mana har inte varit ensamma utan fått stöd från en rad vänstertidskrifter som Tromb, socialdemokratiska Tvärdrag och Ordfront. Vi ser en vänster framför oss som fullständigt tappat fokus i antirasismen. Senaste numret av Magasinet Neo uppmärksammar hur ABF hyr ut lokaler till vänsterextremister utan att se några större problem med det … Kampen mot rasism och antisemitism ser vi från borgerliga bloggare som kan beskrivas som allt från liberaler till konservativa. Det är ett ljus i vintermörkret som är värt att uppmärksamma.

Ja, vänstern är så fångad i sin kollektivistiska ideologi att de numera hemfaller åt just rasism. De behandla en individ inte utifrån dennes karaktär, för att citera Martin Luther King, utan efter dess grupptillhörighet. Individen har upphört att existera som en egen aktör och är bara en del av ett kollektiv. Det är just detta som är rasism – att inte se individen utan bara gruppen. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen