Vänstermedia: fult trick av republikaner att välja McCain

Om det är ironi eller om Time Magazine-kolumnisten menar allvar är inte helt lätt att avgöra. Men i artikeln The Dirtiest Trick hävdar Michael Kinsley att nomineringen av John McCain som republikanska partiets presidentkandidat är ännu ett fult trick av högern — detta eftersom McCain ”i vida kretsar är respekterad (utom inom just det republikanska partiet) som ärlig, modig, omtyckt och intelligent”.
Har man ingen skam i kroppen, frågar artikelförfattaren indignerat. Och fortsätter: har republikanska partiet inga principer? För att sedan påpeka att McCain i flera frågor intagit en position som strider mot den strikta partiuppfattningen.

Jag kan inte förstå hur en man som är så hedervärd som McCain vill bli president genom att acceptera nomineringen för ett parti som bara älskar honom för hans dragningskraft på oppositionen. Om McCain är den gentleman han vill framstå som borde han avsäga sig nomineringen till förmån för Rush Limbaugh. Där har vi en republikan vi kan sätta tänderna i.

Artikeln visar för oss utanför USA vilken respekt John McCain åtnjuter, till och med inom medieeliterna. Det är inte för inte han under mer än tio år utsetts till en av de mest beundrade männen i USA. Att börja smutskasta honom tar emot. Men var så säker — det kommer medierna att göra. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen