Så försvaras DN i bloggosfären

Den här bloggkommentaren är rätt intressant. Det är så här Dagens Nyheters och Andreas Malms försvarare ser ut. Jag kallas ”idiot” eftersom jag inte kan skilja på syndikalister och kommunister. Skillnaden skulle vara att syndikalister är ”generellt mycket negativa till staten” och vill skapa ”klasslösa organisationsformer”, allt medan kommunisternas mål är att ”avskaffa kapitalismen och att genom proletariatets diktatur bygga ett socialistiskt samhälle”.
I kommentarerna till blogginlägget skrivs: ”Nja, jag skulle nog vilja påstå att du blandar äpplen och päron här. Kommunismens MÅL är ju också det klasslösa samhället.” Och: ”Att kallar syndikalister för kommunister, är inte ett större fel än att kalla gråborgare för ’nyliberaler’, vilket är mycket vanligt på vänsterkanten.” Dessutom: ”När man läser ’När kapitalet tar till vapen’ är det uppenbart att [Andreas Malm] snarare står nära den trotskistiska politiska traditionen”.
Ja, vad har jag att tillägga? Dagens Nyheters publicistiska grundvalar är något skakiga… (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen