New York Times startar smutskastning av McCain

Vänstertidningen New York Times har stort slagit upp ett gammalt rykte om att John McCain under valkampanjen år 2000 – för åtta år sedan – flirtat med en kvinnlig lobbyist. Det här visar hur nervösa demokratiska sidan är inför höstens presidentval. Man tar till varje knep man kan komma på, inklusive återanvändning av illasinnad ryktesspridning som redan avskrivits.
McCain svarar: Reports on lobbyist a ’smear’.
Att demokratiska partiet är så illa ute medger de egna, som medborgaraktivisten Jesse Jackson i Politico: Jackson to Dems: Play nice. Tendenserna till interna partistrider mellan svarta och latinamerikaner måste upphöra, menar han. Samtidigt varnar han ”superdelegaterna” (partiledningen) för att rösta på Hillary Clinton om Barack Obama har fler av delegaterna utsedda av väljarna i delstaterna. ”Det skulle vara mycket skadligt för partiet”, säger han. Det skulle innebära att partiledningen blockerar en svart man för en vit kvinna.
Jackson varnar också för effekterna om de två kandidaterna inte kan komma överens när väl den ene vunnit och den andre förlorat. Om de inte sluter fred kan presidentvalet vara förlorat, menar han och pekar på tidigare val då splittring mellan demokratiska kandidater resulterat i republikansk seger. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen