Mitt Romney hoppar av presidentvalet

Inför den årliga och betydelsefulla konferensen American Conservative Union ska Mitt Romney strax hålla tal, och inför det kan Fox News och Time Magazine avslöja att han tänker annonsera att han drar sig ur presidentvalet.
Därmed är det helt klart att John McCain blir republikanernas presidentkandidat. McCain ska tala inför denna konservativa publik strax efter kl 20 svensk tid. Här finns många av dem som visat viss misstänksamhet mot att McCain är en övertygad konservativ. Det är alltså ett utmärkt tillfälle för McCain att övertyga de tveksamma.  
Att Romney drar sig ur är logiskt. Efter supertisdagen hade han bara 270 delegater mot nära 700 för John McCain. Därmed är McCain på god väg att nå de 1.191 delegater som krävs för partiets nominering. Flera tunga republikaner, Fox nämner Mississippis guvernör Haley Barbour, har börjat tala om att primärvalet borde vara över nu, ”innan vi sliter varandra i stycken”. (Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen