John McCain höll starkt tal inför sina kritiker

Inför sina tidigare republikanska kritiker höll John McCain nyss ett mycket starkt tal vid CPAC, en betydelsefull konservativ organisation. Medierna har spekulerat i att publiken skulle bua, och några få gjorde det vid ett tillfälle, men de överröstades av ett genomgående bejublat tal.
Han hänvisade till sin meritlista och att han står för sina värderingar. Han påminde publiken om att han var emot jordbrukssubventioner när han kampanjade i Iowa, mot statskontrollerad sjukförsäkring i New Hampshire, och mot stöd till bilindustrin i Michigan (där opinionen är för sådana förslag), och han är en av få republikaner som konsekvent röstat emot den flod av statsbidrag som kongressen godkänt de senaste tio åren.
Han varnade också för att en seger för demokraterna:

Clinton och Obama vill dra tillbaka våra styrkor från Irak utefter en förutbestämd tidplan baserad på politisk opportunism, vilket visar en hänsynslös ignorans inför de enorma mänskliga lidande och allvarliga hot mot vår säkerhet som det skulle innebära.

I klartext: Med Clinton/Obama hotar blodbad och katastrof i Irak och Mellanöstern.
Bara någon timme efter det står klart att John McCain är republikanernas presidentkandidat, går han på offensiven mot demokraterna. Och han pressar dem i sakfrågorna.
Hela talet handlar om konkret politik och värderingar. Det är ett imponerande framträdande. Och som en senator sa: med McCain i Vita huset kommer fundamentalister och tyranner att tänka sig för mer än en gång innan de agerar mot USA. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen