Maud Olofsson vill se fortsatt “avsossifiering”

Om nya moderaterna luddar till sin värderingsbas, så går centerpartiet i motsatt riktning. Göteborgs-Posten rapporterar i ledaren Maktskifte inte nog:

Ett maktskifte räcker inte. Det måste också till ett värderingsskifte. Men ett värderingsskifte tar betydligt längre tid än ett maktskifte. Det konstaterandet gjorde centerledaren och näringsministern Maud Olofsson, när hon inledde partiets kommunaldagar i Skövde i går och uppmanade till fortsatt ”avsossifiering” av Sverige …
Maud Olofsson ägnade värderingsfrågorna särskilt utrymme i sitt tal och utlovade förslag om mer av valfrihet och kvalitetssäkring inom vård och omsorg. Från hennes eget departement kan nu också fler och fler förenklingsförslag för företagen vara att vänta.
Regeringen är på väg att börja leverera på allvar.

Så, strategin kanske är så att medan moderaterna värva sossar, kan centerpartiet bli svaret för dem som vill tala klartext om förnyelse av offentlig sektor?
Läs hela Olofssons tal här(Andra intressanta bloggar om , , )

Rulla till toppen