Inte första gången DN kryper för totalitarism

Efter det att många bloggar uppmärksammat hur DN-Kultur, med den anställde syndikalisten Andreas Malm i spetsen, bedriver systematisk smutskastning av liberaler har tidningen för en gång skull låtit dem man attackerar komma till tals i en replik (denna blogg, Ingerö, Federley, Hugemark, Eriksson,  Isobel). Men Andreas Malm ges lika stort utrymme  där han fortsätter att likt en åklagare hos Stalin att gå till personliga angrepp för att de har “fel” värderingar.
Malm skriver: “Gränserna mellan den islamofobiska och den liberala agendan i västvärldens offentliga debatt blir alltmer flytande.”
Det sagt av en tidning, Dagens Nyheter, som kryper för islamistiska terrororganisationer som Hizbollah vars aktiva tillämpar Hitlerhälsning och som aktivt verkar mot demokrati och frihet.
Det är inte första gången Dagens Nyheter visar sympatier för totalitära krafter. Under nazismens glansdagar hade Dagens Nyheter inte ett ont ord att säga om tredje riket och dess führer. I Mein lieber Reichskanzler! skriver Staffan Thorsell:

Torgny Segerstedt var de första åren den ende av de stora tidningarnas chefredaktörer som vägrade foga sig. Hans motpol fanns på Dagens Nyheter …
1940 tyckte familjen Bonniers medlemmar att deras egen tidning var blek och undfallande för att inte säga feg när den skildrade och kommenterade vad som pågick i världen. Man läste Torgny Segerstedt och trivdes inte alls med sin egen tidning och försökte få den att ändra kurs. Dagens Nyheters ledarsida hade envist bromsat den opinion som ville att Sverige skulle göra mer för Finland under vinterkriget och blev ännu mer hukande försiktig när Hitler angrep Norge och Danmark.

Undfallande och feg – så träffande för Dagens Nyheter också i dag. Nu kryper man för islamfascisterna lika mycket som man kröp för nazisterna då.
Dagens Nyheter är en skam för Sverige. En sliskigt slingrande produkt som givit upp alla sina publicistiska kvaliteter för att sjunka ner i ett träsk av totalitära metoder och sympatier. Man driver likt ett statskontrollerat organ i en diktatur smutsiga kampanjer mot enskilda debattörer och siktar särskilt in sig på liberaler som vill frihet.
Dagens Nyheter är en amöba, en parasit på svensk yttrandefrihet som ger läsarena intellektuell diarré och försvagar deras immunförsvar mot totalitära idéer. Dagens Nyheter är en hälsofara i samhällsdebatten. Bäst vore om vi kunde vaccinera oss mot den – så att svensk opinion slutar krypa för totalitära rörelser varhelst och närhelst de sticker upp sina fula trynen. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen