Hillary Clinton är redan i Texas

Det har länge varit klart att Barack Obama skulle vinna i delstaterna som har primärval i natt (bla Virginia och Maryland), men enligt vallokalundersökning från Fox News ikväll vinner Obama nu också kvinnorna och hälften av vita väljare. Det är bättre marginaler i dessa grupper än i tidigare primärval.
Barack Obama är nu i klar ledning. Hillary Clinton är i underläge. Hon har därför redan rest till Texas via Ohio – de två stora delstater där hon måste vinna 4 mars för ha en chans att nå nomineringen för sitt parti. Och hur viktig och avgörande Texas är visar väl den här bilden av Obama.
McCain förväntas vinna i natt och komma allt närmare det antal delegater som garanterar honom republikanernas nominering. Han får också allt större uppbackning från viktiga konservativa aktörer, som Floridas förre guvernör Jeb Bush, förre majoritetsledaren Trent Lott och den kristne ledaren Gary Bauer. (Andra intressanta bloggar om , , , )

Rulla till toppen