Danska bränder mellanösterndestruktiva

Vi ser nu hur kulturer som bygger på hat, våld, hämnd och allmänt destruktivt beteende inte längre bara finns i Mellanöstern. Kulturens uttryck har med immigration spridits till Europa, vilket blev tydligt i Frankrike häromåret och nu framträder i Danmark.
Ingen begriper vad det är som gör att muslimska ungdomar  nu sätter Danmark i brand. Det hela startade flera dagar före mordplanerna mot satirtecknaren Kurt Westergaard och publiceringen av hans Muhammedbild i danska tidningar.
Svenska Dagbladet har frågat olika experter om Varför brinner Köpenhamn?

– De känner sig exkluderade och misstänkliggjorda och tar på sig en offerroll. Den använder de sedan som en ursäkt för våldsamheterna, säger Ulla Holm, seniorforskare vid Danska Institutet för Internationella Studier.

”Använder som ursäkt” är nyckelformuleringen. Vad som helst kan användas som ursäkt. Det är nämligen att förstöra och härja som är ambitionen. Det finns i dessa ungdomsgrupper ingen som helst tradition av arbetsmoral.
Resultatet av denna groteska uttryck av destruktivitet är ju, som Berlingske Tidende skriver i ledaren Voldeligt Selvmål:

Och nu är små grupper av dessa unga alltså i färd med att marginalisera sig själva ytterligare.

Ja, och det är nog också meningen. Man vill inte bli en del av det danska och europeiska samhället. Det är en reaktion mot integrationssträvan.
Hur man ska komma till rätta med oroligheterna? Genom att göra klart att i väst lever och bor man bara om man accepterar och respekterar västvärldens värderingar. Om man inte vill göra det, då bör man söka sig till länder som tillämpar sharialagar i Mellanöstern. (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen