Dagens Nyheters sanna politiska beteckning: syndikalistisk

När jag på 1980-talet deltog i auladebatter på gymnasieskolor inför valen som representant för ett ”ungdomsparti” som lärarna av någon anledning kallade riksdagspartiernas ungdomsförbund, fanns ofta ett bord utanför aulan som gick i röd-svarta färger. Det tillhörde syndikalisternas ungdomsförbund. De var skumma typer som var emot allt i det samhälle vi levde. Riktiga kommunister.
Sedan såg jag inte till dem under många år. Men nu har de röd-svarta blivit en del av vardagen – i form av Dagens Nyheter. Tidningen domineras av de här överlevande 68-orna. På alla redaktioner. Ledarsidan kampanjar för socialisten i franska presidentvalet, Ségolène Royal, som ville socialisera Frankrike och såg marknadsekonomi som skadlig. Vi har dem på nyhetsredaktionerna där man framställer USA som det stora hotet mot världen, samtidigt som diktaturer stryks medhårs.
Och värst är DN i kulturdelen där kommunismen härjar som allra mest. Organiserade syndikalister som Andreas Malm sätter tonen.
Man angriper allt som är liberalt. Liberalism är lika med fascism i Dagens Nyheter. Ändå kallar man tidningen för… liberal.
Och till tonen hör att man konsekvent ljuger och förvränger likt Pravda (”sanningen”) under stalintiden i Sovjetunionen. Ta bara Malms sågning av konservative kolumnisten Mark Steyn. Mattias Svensson har tittat närmare på Malms DN-skriverier i Demografins ideologi, Christopher Hitchens och Andreas Malms lögner.
DN och Malm går till storms mot såväl Steyn som Hitchens, som om de stod för en ideologi som betraktade demografi som en politisk fråga. Men som Svensson påpekar är politisk demografi en socialistisk specialitet, som i Sverige resulterade i att socialdemokratin införde tvångssterilisering – något som pågick till 1975. Om Malms utfall mot Steyn skriver Svensson:

Att låta demografin dirigera politiken har sin ideologiska förlaga. Alva och Gunnar Myrdal hotade i ”Kris i befolkningsfrågan” från 1934 med exakt samma sak.

Dagens Nyheter och Andreas Malm försvarar socialisterna på sitt vanliga vis, genom att ljuga och förvränga för att skambelägga liberaler och konservativa.
Och med tanke på vilka som är DNs och Andras Malms hjältar, skriver Neos blogg:

Det är en tuff dag för Andreas Malm. Först förnedrar han sig själv, igen, i Dagens Nyheter. Sedan kommer nyheten att den militära ledaren för Hizbollah – det islamofascistiska parti som enligt Malm ”bär hedern med sig genom resten av historien” – dödats av en bilbomb.

Men det som på något sätt stör mig mest är att dessa syndikalister, socialister och kommunister inte står upp för sin egen politiska identitet, utan gömmer sig bakom beteckningen ”liberal”.
Dagens Nyheter får naturligtvis vara hur syndikalistiska man vill – men man ska ta mig faan stå för det!
Det är höjden av ynkedom att gömma sig bakom en falsk politisk beteckning.
Och liberaler har varit alldeles för toleranta genom att inte avslöja dem som kallar sig ”liberal”, men i själva verket hatar liberalism och frihet, för att dyrka den råa styrkan i totalitära regimer.
Se mer i bloggen: Inte första gången DN kryper för totalitarism, DN Kultur stöder hitlerhälsande Hizbollah(Andra intressanta bloggar om , , , , )

Rulla till toppen