Censur, islamkramare och gamla radikaler

Ett tips på ny bok från kulturredaktionen i Barometern:

Medievänstern styr opinionsbildning, verklighetsbeskrivningar och innehållet på tidningarnas kultursidor. I praktiken råder censur. Ingenting släpps fram som inte är politiskt korrekt och som inte hyllar det mångkulturella samhället. I sin nya bok ”I landet Censurien” tecknar Kalmarförfattaren Anders Johansson den bilden av samhällsutvecklingen i dagens Sverige.

Essäsamlingen är utgiven hos DSM.
Det jag funderar över är varför inga större medier finns i Sverige med genuin liberal och konservativ publicistisk grund. Hur har det kunnat bli så att vänstern styr över alla nyhets- och kulturredaktioner?
Trots kritiken, som är befogad, gillar jag inte Anders Johanssons bitterhet. Att bli bitter leder ingenstans. Det gäller att finna nya vägar att jobba för öppnare samhällsklimat. För mig är bloggandet just det — min kamp för ett friare och öppnare Sverige. Att motvinden är hård gör mig bara mer envis. Och jag tycker vi kan notera framgångar i att fler perspektiv kommer fram. Jag ser hellre till dessa framgångar än grämer mig över hur mycket bättre det skulle kunna vara.  (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen