Alliansen agerar antiliberalt om frivillig sjukförsäkring

Kritiken är massiv mot regeringens förslag att göra privata tilläggsförsäkringar vid sjukdom omöjliga. Och kritikerna har rätt. Det är socialism att införa en lag som innebär att privat sjukersättning ska räknas av från den statliga.
Att en borgerlig regering lägger fram sådant förslag ger en förklaring till varför de borgerliga så sällan får regeringsmakten. Det är ett bevis på omogenhet. Såväl ideologisk som politisk. Det är med ett ord: idioti.
En som mer sofistikerat men lika träffsäkert förklarar varför detta förslag undergräver Alliansens möjlighet till omval 2010 är PJ Anders Linder i Svenska Dagbladet-kolumnen Man måste ge sig vind i seglen:

Få saker är farligare än att ducka i idédebatten, för det får högervinden att mojna och ger vänstervinden chans att blåsa upp. Att gå egna kärnvärden emot, som i förslaget om stopp för frivillig sjukförsäkring, är ett av de säkraste sätten att ge motståndarna vind i seglen.

Ja, om en borgerlig regering genomför socialistiska förslag, varför ska inte en socialistisk regering gå mycket längre i den riktningen? (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen