Tsunami-mörkläggningen fortsätter

Idag kan Svenska Dagbladets Mikael Holmström avslöja ännu mer av den trafik som pågick inom det socialdemokratiska regeringskansliet samtidigt som Konstitutionsutskottets granskning pågick, Rättschef ville rensa bort tsunamiband:

Chefsjuristen Bengt Nordqvist gav i januari 2006 order om att hålla kunskapen om banden ”inom en så snäv krets som möjligt”. Beskedet gavs till regeringens it-avdelning som sparat säkerhetskopierade band med regeringens trafik från flodvågskatastrofen 2004… Det fick en gruppchef vid it-avdelningen, Per-Arne Jönsson, att åter kontakta Bengt Nordqvist.
”Hejsan. Hur skall vi göra med de backupper på Eposten som vi sparat och placerat i kassaskåp? Fick höra på omvägar att det meddelats i Aktuellt igår att det inte finns någon sparad information”.
Mejlet, som nu släppts av Säpo, sändes den 23 mars 2006 när KU var inne på slutvarvet. Bengt Nordqvist svarade omgående att regeringen inte behövde lämna materialet till KU.

Det är alltså en medveten mörkläggning med avsikten att hålla den svenska demokratin ovetande om sanningen.
Varför?
Och på vems uppdrag agerade Statsrådsberedningens chefsjurist? Kan det vara någon annan än Göran Perssons? (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen