Svenska medierna talar om “val” på Kuba

Den som vill ha bevis på att svenska massmedier lutar åt vänster kan studera hur de bevakar “valet” på Kuba idag. Bara att man talar om “val” utan att nämna att det kubanska folket bara har kommunistpartiet att rösta på, är bevis på att man skönmålar denna diktatur. För övrigt är just diktatur ett ord man inte nämner. Fidel Catro kallas “president”. Också det ett tydligt bevis på svenska mediers sympatier för denne kommunistiske diktator och tyrann.
Medierna avstår från all den “kritiska granskning” man säger sig bedriva om USA. Kubanska samhället presenteras som i en resebyrås reklambroschyr. Ingen kritik överhuvudtaget mot förtrycket, mot fångenskapen för oliktänkande och den katastrofalt dåliga ekonomiska utvecklingen som är en direkt följd av att man här fortfarande tror på den sovjetiska planekonomin.
Studera svenska mediers bevakning av Kuba, och du finner att den inte skiljer sig från hur Kinas statskontrollerade tidning Folkets Dagblad rapporterar i Basic facts about Cuba. Och om svenska medier och Kommunistkina har samma syn på Kuba, då måste ju rapporteringen vara öppen, saklig och balanserad. Eller hur? (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen