Tony Blair gör allt rätt för att bli EU-president

Ryktet blir allt starkare om att Tony Blair kan bli den förste Europapresidenten, när det mellan regeringscheferna cirkulerande ordförandeskapet upphör. I en giftig ledare i Daily Telegraph beskrivs det som att Blair gjort allt för att hamna i rätt spår för detta uppdrag, Blair triangulates for President of Europe:

Och Blair är genuint lämpad för detta nya jobb. Han kan spelet, han känner nyckelspelarna. Han har prestigen. Ett syfte bakom införandet av presidentposten är att stärka bilden av de europeiska idealen, både globalt och bland européerna. Blair skulle vara mycket bra ur båda perspektiven, och han skulle inte betungas av det han är betydligt sämre på – att faktiskt få någonting gjort.

Vilken härlig brittisk satir.
Artikeln är fylld av många fler. Men att Tony Blair medvetat har kunnat planer allt som artikeln tar upp är helt osannolikt. Det skulle innebära att Blair är begåvad långt över det mänskliga, exempelvis att kunna se in i framtiden. Men det är klart att de som, likt Daily Telegraphs ledarredaktion, funnit på motståndarsidan måste Blair skapat frustration och viss bitterhet. Blair uppfyller statsmannens kompentens och har dessutom varit utrustad med en god portion tur. Den kan EU behöva…  (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen