SVT-Aktuellt mot demokrati

SVT har en osviklig förmåga att visa sympatier för allehanda våldsamma och antidemokratiska gerillarörelser, inte minst i Sydamerika. En läsare skriver i mejl:

Ser precis Aktuellt 21, dagens upplaga, via nätet. I ett inslag om colombianska vänstermaffian FARC säger den svenske reportern: “De vill störta högerregeringens maktmonopol”. Kan man anmäla sån bullshit till Granskningsnämnden, undrar jag?
Uribes regering är utsedd i fria och demokratiska val inom ramen för en livaktig demokrati – vilket Colombia faktiskt är. Reporters yttrande låter som ett försök till förskönande av det FARC väl egentligen vill: störta demokratin och införa vänsterinspirerad och kokainfinansierad maffiadiktatur.

Nej, tyvärr är det nog ingen mening att anmäla inslaget eftersom budskapet – likt all propaganda – är inlindat i resonemanget och det inte sägs rakt ut att antidemokratiska vänstermiliser är bättre än demokrati – åtminstone när folket röstar fram en högerregering.
Men jag tror fler och fler svenskar genomskådar den groteska vänstervridning som sker i mainstreammedierna. (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen