S-alternativet fortfarande osynligt

Efter det att förre socialdemokratiske finansministern Pär Nuder intervjuats i radio skriver Sydsvenskan i ledaren Rättvisa enligt Nuder:

Det är lätt att hävda att den borgerliga politiken är orättvis – särskilt som regeringen skött flera frågor tafatt. Men så småningom krävs det svar på vad som är rättvisare politik. Är det högre inkomstskatt, dyrare boende för villaägare och arbetsmarknadsåtgärder snarare än fler tjänstejobb? Då är socialdemokraternas försprång i opinionsmätningarna kanske inte så svårintagligt trots allt.

Just så. Rättvisa kan formuleras på olika sätt. Än så länge står Alliansens tystnad i frågan mot ett ständigt och aggressivt mantra från socialdemokratin, men deras rättvisa saknar innehåll. Den som både talar rättivsa och fyller budskapet med substans har alla möjligheter att ta ledningen i opinionen. (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen