Polisen trakasserar kristen skola

Samtidigt som rättegång pågår om konsekvenserna av att polisen inte hade tid att gripa in mot återkommande trakasserier från mopedgäng i Rödeby, varav en stod under skyddstillsyn, så kallades flera patruller till Flens kristna skola. Man hämtade med tvång alla lärare till polisförhör på stationen, rapporterar Världen idag i Kristen skola i Flen stormades av polis.
Beslutet att gripa och förhöra skolpersonalen togs av åklagare Robert Eriksson i Nyköping. Han berättar att ingen misstanke om brott fanns mot den kristna friskolan. Ändå utfärdades husrannsakan och fem lärare greps.

Fanns det ett beslut om husrannsakan?
– Ja.
Men ingen misstanke om brott?
– Nej, det behövs inte för att kunna göra en husrannsakan.
Ditt och polisens agerande avslöjar ju tydligt att det fanns en misstanke mot skolans personal, en misstanke att de skulle dölja papper eller inte tala sanning i förhör.
– Något av barnen (13 år, red anm) har uppgett att deras lärare står på föräldrarnas sida, och inte på deras. Jag vet inte om den uppgiften är sann, men jag har fått dessa uppgifter berättade från polisen. Jag har massor med ärenden och hinner inte se alla papper, men det är i alla fall det jag har hört från polisen.
Då fanns alltså en misstanke. Ni har alltså agerat så kraftfullt utifrån dessa helt obekräftade utsagor. Krävs det inte mer för att samla ihop så stor del av Sörmlands poliskår?
– Jag tycker inte att besluts­underlaget var dåligt.

Polisen ägnar sig alltså åt att jaga kristna – då finns hur många patruller som helst att sätta in. Men när familjer hotas och trakasseras av unga ligister, dömda till skyddstillsyn, då finns inga resurser och inga möjligheter att rycka ut.
Vad är det för poliskår vi har i Sverige?!? (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen