Årets komet på opinionshimlen: Fredrick Federley

Nu har tidskrften DSM släppt sin traditionella lista över Sveriges Viktigaste Opinionsbildare, framröstad av 300 journalister (under november 2007).
Listan ska tas med en stor nypa salt, men det är ju kul att se vilka personer som journalistkåren anser haft störst inflytande på svensk samhällsdebatt. Det jag brukar kolla efter är vilka nya personer som slår sig in bland de 100 viktigaste opinionsbildarna.
I år är det Fredrick Federley, centerriksdagsmannen, som kommer högst av de nya,  och når plats 31.
Det är roligt, för till skillnad från många andra på listan har Federley innehåll och substans i det budskap han så effektivt torgför i svensk debatt. Exempelvis var hans anförande på Petrén-seminariet Vem äger medborgaren? (via länken kan du lyssna på det kvartslånga talet) fyllt av skarpa ställningstaganden och en glasklar ideologisk utgångspunkt med medborgarperspektiv.
Det är just den sortens opinionsbildare vi behöver.
(Som notis kan man ju lägga märke till att journalister gärna avstår från att rösta fram bloggare…)  (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen