Obama vinner Sydkarolina – men förlorar nomineringen

Den allmänna bedömningen bland politiska analytiker i amerikanska medier är att Barack Obama kommer att vinna över Hillary Clinton i dagens primärval i Sydkarolina. Men han kommer ändå att förlora, eftersom demokratiska partiets sympatisörer kommer att rösta efter ras – de svarta kommer att ge Obama segern, men han kommer inte att få många vita röster. De kommer att delas mellan Hillary Clinton och John Edwards. Om nu opinionsmätningarna får rätt.
Det tar udden av Obamas kampanj som en samlande gestalt.
Och det var exakt detta Bill Clinton hade i tankarna när han i veckan gått till full attack mot Obama. Det diskuteras redan vilka långsiktigt negativa konsekvenser denna Clintonska valtaktik får för demokratiska partiet. (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen