Nödvärn i Rödeby

Här i bloggen skrevs redan i lördags att det inte var mord utan nödvärn i Rödeby. Intressant att så många sluter upp bakom denna ur politisk korrekthet så vågade ställningstagande, 50-åringen får stöd av professor och SvD:s läsare:

Den pågående rättegången mot den 50-årige mannen i Rödeby har lett till en omfattande debatt om uppsåt och nödvärn och fler än 340 läsare har hittills kommenterat professor Per Bauhns debattartikel i dagens SvD. Enligt Bauhn är åtalet för mord och mordförsök ett svek av samhället som inte lyckats skydda mannen och hans familj från det mopedgäng som trakasserat dem sedan december 2006. Ett tydligt exempel på att den svenska nödvärnsrätten bör utvidgas enligt Bauhn, professor i praktisk filosofi vid Högskolan i Kalmar.
– Det här handlar om en självförvållad situation. Våldet har utlösts när personerna uppsöker mannen i hans eget hem dit de kommit för att skada honom och hans familj. I andra länder kan man förverka sina rättigheter genom att missbruka dem och det tycker jag man borde diskutera även i Sverige, säger han

Ja, det är självklart att medborgare, när ordningsmakten sviker, måste ha rätt att skydda sig och sin familj när man blir attackerad i sin egen bostad. Nödvärnsrätten måste utvidgas så att den blir lika självklar i Sverige som i andra länder. Hade Rödebyattacken skett i ett annat land hade den 50-åriga pappan inte blivit åtalad. Det borde han inte blivit här heller. (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen