MUF störst bland unga, SSU minst

Om opinionssiffrorna inte är någon rolig läsning, kan jag rekommendera uppgifterna om antalet medlemmar i de politiska ungdomsförbunden som Ungdomsstyrelsen publicerat. Moderata ungdomsförbundet är störst med 6.605 bidragsberättigade medlemmar, Kristdemokraternas ungdomsförbund näst störst med 3.806 och trea är Centerpartiets ungdomsförbund med 1.455 medlemmar.
Minst är SSU med 1.233 medlemmar, rapporterar Södermanlands Nyheter i ledaren Dagens unga i siffror och ord. SSU hävdar att man har fler, men inte bidragsberättigade medlemmar. Det brukar betyda medlemmar som är äldre än 25 år, alltså partister i 50-60 årsåldern som lojalt betalar avgift till ungdomsförbundet.
Det är ju intressant att Alliansens ungdomsförbund har större uppslutning än oppositionspartierna till vänster. Något säger väl också det… (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen