McCain kan vinna ikväll

Han var uträknad i höstas, senator John McCain, men ikväll är det primärval i New Hampshire och då kan han vinna på republikanska sidan. Varför? Tja, läs den här rapporten i Washington Post, där framgår hans kärva men varma personlighet, The Guy With the Bus Is on a Roll.
När McCain får frågan varför Obama går så bra i motståndarlägret svarar han att han hört att Obama ser bra ut utan skjorta. ”Jag skulle inte ens ta av mig min tröja”, tillägger han.
Skillnaden mellan Obama och McCain är att McCain kan kombinerar sin charm med exceptionell erfarenhet såväl från krig, fångenskap som från politiska intriger i huvudstaden. Washington Post skriver:

Damer och herrar, John McCain är tillbaka. Han var uträknad när hans kampanj stod utan resurser i somras, men han återkom i ändlösa valmöten och frispråkiga samtal i kampanjbussen – och han stiger mot toppen på republikanska sidan enligt mätningar i New Hampshire, precis som han gjorde för åtta år sedan.

Medan Barack Obama smitit från många voteringar under de två år han suttit i senaten, vilket gör att man inte vet var han står i väldigt många frågor, så är det glasklart var McCain står i alla frågor.
Om det till slut skulle bli dessa två som står emot varandra kommer det att bli ett kontrasternas val: en av de yngsta kandidaterna någonsin mot den älste. Obama vill höja skatter och utvidga statens makt, McCain vill sänka skatter och minska statens inflytande. McCain vill föra en offensiv utrikespolitik och han står för frihandel, medan Obama inte vill låta USA ta några risker för sina allierade utan dra hem sina trupper och skydda amerikanska arbetstillfällen mot utländsk konkurrens genom tullar.
Obama kommer säkert att leda i opinionsmätningarna – fram till de sista veckorna. Då börjar folk att fråga sig om de vill ha en praktikant i Vita huset, eller någon som varit med förr, kan världspolitiken och klarat svåra kriser förr. (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen