Galet förslag om våld mot kvinnor

Nerikes Allehanda skriver i ledaren Galet förslag om våld mot kvinnor:

Att ta reda på om ett dödsfall kunde ha förhindrats, till exempel genom att granska om berörda myndigheter har skött sina åtaganden, kan vara vettigt. Men varför ska det gälla just kvinnor som dödas i nära relationer?
Tyvärr ligger det nära till hands att anta att det handlar om kortsiktig populism. Om det finns någon trend när det gäller dödligt våld så är den snarast nedåtgående. Men när människor slås ihjäl väcker det uppmärksamhet. Krydda detta med lite ”statsfeminism” så blir det som det blir.

Att en borgerlig regering förfaller till feministisk populism är sorgligt. Därtill en kristdemokratisk minister. Anser Maria Larsson att män är mindre värda än kvinnor? Varför vill hon annars ha olika lagregler för könen?
Förslaget är så korkat att man inte kan dra någon annan slutsats än att Maria Larsson har panik och tror sig kunna värva vänsterfeminister på att springa i deras ledband. Lägg ner! (Andra intressanta bloggar om , )

Rulla till toppen