“Clinton kommer att bli bara trea”

I dag går några hundra tusen invånare i den lantliga delstaten Iowa till valmöten i sina församlingar för att diskutera och rösta om vilken person som borde nomineras till att bli partiets presidentkandidat (republikanska och demokratiska väljare möts i olika lokaler). De har genom historien lyft fram oväntade namn, och sänkt favoriter. Och i sex av av de senaste åtta valen har segrare i Iowa också blivit president.
Ledaren i Svenska Dagbladet gör en kul och rättvisande beskrivning av hur valet gått till om det tillämpats i Sverige: I kväll går Amerikas kronobergare till val
Så det är otroligt mycket som stå på spel. Drudge report visar just nu Iowas flagga tillsammans med rubriken: ”Framtiden avgörs här”.
Och denna valdag gör den legendariske politiske reportern Bob Novak ett djärvt utspel: Clinton blir bara trea.
Själv vågar jag inte gissa. Jag hoppas att Hillary Clinton inte vinner, för det håller nomineringskampanjen i liv längre, vilket skulle vara ytterst spännande. Jag hoppas också att Mike Huckabee vinner över Mitt Romney, för det gör det enklare för Rudy Giuiani att övervintra tills nomineringsprocessen kommer till de stora delstaterna med storstäder.

Rulla till toppen