Bill Clinton får New Hampshire att gäspa

En av Bill Clintons största supporter, tidningen New York Times, rapporterar att han är föga framgångsrik i att övertala folk i New Hampshire, som går till val imorgon, om att Hillary Clinton är ett bättre val än Barack Obama, In New Hampshire, Bill Clinton Is Finding Less Spark:

Förre presidenten Bill Clinton har dragit sömninga och ibland små publikskaror till stora scener i delstaten som återupplivade hans presidentkampanj 1992. Han klev upp på scenen till artiga applåder och tomma bänkrader i University of New Hampshire i fredags. Flera personer lämnade lokalen mitt under hans tal, och lokalen var i stort sett tyst medan han talade, med få avbrott för skratt eller applåder.

Jösses det låter nästan som en dödsdom över Hillary Clintons kampanj. Jag tror hon förlorar stort i New Hampshire och därmed även i kommande mindre delstater. Men Clintons kan komma igen. De har ett oöverträffat kontaktnät och en väloljad kampanjmaskin. Likt Rudy Giuliani står Clintons hopp till Florida 29 januari och de andra stora delstater som röstar 5 februari.
Dick Morris målar upp det taktiska scenariot så som han ser det för båda partierna i New York Post, There Will Be Blood. Rudy Giuliani väntar i kullisserna och Hillary Clinton kan resa sig trots att hon knockats på vägen till Florida. (Andra intressanta bloggar om )

Rulla till toppen