”Jobba för att flytta makt tillbaka till våra medlemsländer”

Nu är mitt första inlägg i ett officiellt sammanhang i Europaparlamentet framfört. På onsdagen höll konservativa gruppen ECR möte med gamla och nya parlamentariker.

Under detta möte, med tolkar redo uppe i båsen utmed väggarna, välkomnades vi som är nya för partier som är medlemmar i parlamentsgruppen.

Det var korta presentationer. För egen del framförde jag min bakgrund och att jag i parlamentet avser att jobba för att flytta makt tillbaka till våra medlemsländer.

En kort programförklaring. Som blir svår att uppfylla eftersom så starka krafter arbetar för att flytta mer makt från nationerna till Bryssel. Men det ska inte hindra oss från att försöka. Det är vårt uppdrag från våra väljare.

Omtumlande

Det är omtumlande dagar att bli introducerad till alla system som ledamot med ”provisorisk” mandat i avvaktan på det slutgiltiga resultatet. I Sverige räknas personkryssen som kan ändra vilka personer som partiernas mandat tillfaller. När 62 procent av rösterna är räknade är jag en av SD:s tre ledamöter. Det finns dock ännu möjlighet att Maria Rosander kryssar sig in i Europaparlamentet.

Om det sker, har jag ändå fått känna på stämningen i denna gigantiska koloss som vill ha mer och mer makt. Det är faktiskt än mer skrämmande, nu när jag fått en glimt från insidan.

Rulla till toppen