Debatten om folkutbyte är hätsk

Den “liberala” tidningen Dagens Nyheter försöker ogiltigförklara debatten om folkutbyte genom att kalla den konspirationsteori lika falskt som påståenden om att prinsessan Diana lever.

Jag är en stund till redaktör för Samtiden.nu och skriver där idag en ledare om hur folkutbyte ska definieras. Här framför faktiskt riksdagsmannen och ekonomhistorikern Mauricio Rojas (L) några intellektuellt hederliga resonemang. Han ger Jimmie Åkesson rätt i att demografiskt kan man “rent matematiskt” tala om folkutbyte utifrån den stora invandring som skett under 30 år.

Men Rojas menar att man inte ska ha ett rent etniskt synsätt på befolkningen, utan att människor kan ansluta till det svenska.

Problemet med Rojas – och alla gamla partier och medier – är att de inte vill ta assimilering i sin mun. Man talar integration, något som misslyckats kapitalt.

Bara Sverigedemokraterna talar klartext: Visst ska Sverige ha en “öppen svenskhet”, dvs att hudfärg och bakgrund inte spelar någon roll. MEN denna hållning måste kombineras med starka krav på att leva enligt svenska seder, normer och traditioner. Assimilation måste gälla, tillsammans med alternativet att de som inte gillar det svenska återvandrar till sin gamla kulturnation.

Att detta ska vara så svårt för gamla etablissemang att förstå…

Rulla till toppen