Två nya mätningar: Sossarna störtdyker

Intressant att två oberoende mätningar idag visar att Socialdemokraterna tappat nästan var sjunde väljare på en månad.

Det är Sveriges Radio som publicerar Indikator Opinion där S backar med 3,6 procentenheter och SVT som publicerar Verian där S backar med 4,6 procentenheter.

SVT/Verian indikerar att alla småpartier kommer över spärren, och då blir det hård konkurrens om mandaten. Skulle mätningen bli valresultat ökar S, SD och V få ett mandat extra, medan C, KD och MP tappar var sitt mandat.

Detta enligt jämkade uddatalsmetoden. Den visar att närmast till nästa mandat är Sverigedemokraterna. Små förändringar kan ge ett femte mandat. Lite högre väljarstöd för SD eller lite lägre för S skulle kunna innebära att SD tar det sista mandatet. Eller om något småparti inte klarar spärren, skulle det kunna tillfalla SD.

Rulla till toppen