Riv upp asylkonventionen

Asylkonventionen är skriven för en annan tid, efter andra världskriget. Den fungerar inte längre. Den gör det omöjligt för nutida regeringar att upprätthålla lag och ordning i det egna landet. Därför måste den upphävas och skrivas om.

Just detta föreslog Storbritanniens dåvarande inrikesminister Suella Braverman i september förra året i ett tal (pdf) hos tankesmedjan American Enterprise Institute. Nuvarande system är ”ohållbart”, sa hon. Migrationen har varit ”för stor och för snabb” och för lite tankemöda har ägnats frågor om vilken inverkan migrationen har på den sociala sammanhållningen. Den okontrollerade invandringen hotar den nationella gemenskapen och den nationella säkerheten.

I ett samtal i Riks instämmer jag i denna analys. Att Suella Braverman tyvärr har rätt visar sig i det brutala mordet på en pappa som skulle till simhallen med sin son i Skärholmen på onsdagseftermiddagen. Skärholmen är en invandrartät stadsdel i Stockholm där de boende klagar på att narkotikaförsäljning får ske öppet. Polisen hinner inte med.

Det visar att invandringen gått över styr och måste stoppas. Och då får inte internationella konventioner stå i vägen för en nödvändig nationell politik för att rädda människors liv.

Se inslaget i Riks:

Rulla till toppen