Vad menar Alice Teodorescu (KD) med fri invandring?

Kristdemokraternas toppnamn har i DN sagt sig vara för fri invandring. Jag kommenterade i Samtiden: Chockbeskedet: KD-topp i EU-valet är för fri invandring. På kritiken har Alice Teodorescu Måwe svarat med en lång kommentar på Subtrack. Men också på detta svar finns åtminstone 11 invändningar att göra: Alice vinglar och vacklar.

Utdrag:

Jag upplever att grundproblemet för Alice Teodorescu Måwe – här som symbol för hela borgerligheten – är att man inte vet vem man är i den nya tiden vi nu gått in i. Bästa pedagogiska förklaring på vad det handlar om har brittiske journalisten David Goodhart erbjudit med begreppsparet ”Somewhere” och ”Anywhere”.

Alice är principiellt en Anywhere (var-som-helst), alltså en globalist som kan leva var som helst på jorden och inte känner någon tillhörighet, inget ansvar för samhället runt sig. Men hon försöker värva röster på att påstå sig vare en Somewhere (någonstans), alltså en nationalist som värnar det mycket specifika sammanhang man lever i och uppskattar gemenskapen i språk, kultur och traditioner.”

Rulla till toppen