En första intensiv vecka

Nu börjar valrörelsen dra igång på riktigt.

I fredags (15 mars) debatterade jag AI i Näringslivets hus med/mot andra EU-kandidater och samtidigt följde ett team från Expressen mig från bostaden, via debatten och till Riks där jag skulle spela in Riksronden. Debatten om AI var lite luddig. Och jag blev förvånad över att företagsrepresentanter satte så stort hopp till att EU ska utveckla hur AI används… Byråkrater utvecklar ingenting. Det gör entreprenörer i institutionell konkurrens. När olika nya tekniker och lösningar börjar användas brett kan avarter uppstå, och det är DÅ politiken kan komma in för att begränsa och förbjuda sådant som är skadligt. Men inte förr.

Vad det blir av Expressens reportage återstår att se. Man ska intevjua ett antal andra kandidater också, naturligtvis.

SVT Aktuellt om Alice’s utfall i onsdags.

I onsdags (20 mars) var jag med i SVT:s Aktuellt för att kommentera påhoppet på Sverigedemokraterna av KD-kandidaten Alice Teodorescu Måwe.

Det är ju synnerligen tramsigt av KD att hoppa på det samarbetsparti man är beroende av för att kunna sitta i regering. Min inställning till Alice har försämrats. Kan man lita på hennes omdöme?

Igår (22 mars) blev jag i studio intervjuad om partiets politik när det gäller det svenska snuset och EU-kommissionens planer på att förbjuda nicotinpåsar. Partiets hållning är glasklart: både tobakssnus och nicotinprillor hjälper till att minska rökandet av cigaretter och är därför en viktig insats in hälsoarbetet.

Jag kommer att arbeta för att EU antar den svenska politik som Tidöpartierna lagt fast, alltså att ha högsta tobaksskatten på cigaretter, medan skatten på snus nu har sänkts till en fjärdedel. Och nicotinprillor får allra lägst skatt, som är en tiondel av den på cigaretter. Så borde det vara i hela EU.

Idag, lördag morgon (23 mars) sitter jag på tåget till Borlänge för att vara med på SD-Dalarnas valupptakt inför EU-valet. Ska bli spännande!

Rulla till toppen