Känner enorm glädje över denna nyhet

Mycket går åt fel håll, därför blir jag förbaskat glad när en nyhet visar att vissa saker fungerar utmärkt, kompetent, snabbt och effektivt.
Jag har just lagt ut en artikel på Samtiden som återger uppgifter om att säkerhetspolisen och militärens underrättelsetjänst agerade mycket tidigare än vad som hittills varit känt, som en följd av säkerhetsläckaget på Transportstyrelsen.
Redan innan generaldirektören satte igång överlämnandet av säkerhetsklassade it-system till okända personer i utlandet, fick Säpo kännedom om vad som var på gång. Förmodligen av datakillarna på Transportstyrelsen som vägrade lämna ut systemen utan generaldirektören skriftligen beslutade att göra “avsteg” från svensk lag.
Säpo, Must och Noa höll hemliga möten i hösten 2015 och kunde agera innan systemen hamnade i okända händer i utlandet.
Jag blir så glad av att se att vissa i statsförvaltningen är vakna och har förmåga att agera snabbt och effektivt. Lite av den gamla kompetensen som kännetecknade svenskt ämbetsmannaskap finns kvar. Inte överallt har pladdrande, fega och handlingsförlamade ja-sägare tagit över.
Under den högsta nivån, med generaldirektörer, styrelser och politiker, finns erfarenheten, insikterna och förmågorna. Det som behövs är att den högsta nivån rensas från alla pratkvarnar utan varken integritet eller kunskaper.
För det krävs en ny regering. Och det ligger i svenska folkets händer.

Rulla till toppen