Tryggheten är borta

Det är talande att ingen kan vara förvånad över att människor brutalt dödats på Drottninggatan i Stockholm i terrordåd. Efter Nice, Berlin och London var det bara en tidsfråga innan det skulle hända här.
I ledaren Politikerna har bjudit in hatet resonerar jag om orsaken till detta pågående sammanbrott för vår trygga civilisation:

På näthinnan så här dagen efter finns bilderna på de med filtar övertäckta döda människorna liggande på gågatan som brukar sprudla av liv och rörelse. Drottninggatan har förknippats med shopping. Nu tänker man på död och förödelse. Varför har de med makt sett till att skapa detta nya, mörka och farliga samhälle? Varför?

Den historiska domen över den förda politiken – på tema öppna-era-hjärtan (Reinfeldt) och vi-bygger-inga-murar (Löfven) – kommer att bli hård.

Rulla till toppen