Andra gången

Drottninggatan drabbades i julhandeln 2010 av terroristförsök. Den gången lyckades attentatsmannen bara döda sig själv. Dagens attack på Drottninggatan lyckades döda flera, och gärningsmannen kunde smita från platsen.
Bäst bild av attacken visade TV4, från en säkerhetskamera i en butik där människor rusar in i butiken och sedan kör lastbilen förbi i hög fart: Här flyr människor i panik.
En misstänkt inblandad är gripen, men vi vet inget om motivet än. Men i tidigare dåd i Nice, Berlin och London var det islamistiska extremister som utförde terror mot västvärldens frihetliga kultur.
Det är politikernas fel att vi alla i Sverige nu är måltavlor för terrorister. Man har svikit det mest grundläggande uppdraget för staten: att skydda medborgarna. Man har öppnat gränserna och släppt in folk som hatar västvärldens livsstil. Nu har några fått betala det ultimata priset för denna öppenhet.
Jag blir förbannad på dem som säger att vi inte ska låta oss påverkas. Säg det till de anhöriga!! Nonchalansen för förlusten av människoliv är svinaktig.
Politikerna har släppt in hatet. Nu har de bara beklaganden att komma med. Det borde man tänkt på innan man öppnade gränserna för den omvärld som alltid varit brutalare, osäkrare och otryggare än Sverige och Europa. Ett barn kan räkna ut att med öppna gränser har man välkomnat omvärldens våld och blodbad till oss.

Rulla till toppen