Presidenten kul och charmig, inte prestigefull

Stämningen mellan Vita huset och kongressen har skiftat som natt och dag sedan Donald Trump blev herre på täppan. Medan Barack Obama sällan alls kontaktade eller talade med de folkvalda i kongressen, bjuder Trump in kongressledamöterna på löpande band.
Medan Obama framstod som mästrade, med krav på lydnad och var extremt prestigefull, är Trump avspänd, skämtar och för samtal i informell ton. Det rapporterar Bloomberg i Trump Woos Lawmakers With Flattery and White House Bowling:

Trump “talade om hur vi alla borde arbeta tillsammans”, säger kongressmannen Tom Cole från Oklahoma, som ingick i en grupp republikanska lagstiftare som träffade Trump i Vita huset i tisdags. ”Han sa till och med vid ett tillfälle, ’vi kanske borde träffas en gång i veckan, kanske vi borde ses var fjärde dag!’ ”

Visst är det märkligt att politik nuförtiden är så full av prestigefulla aktörer, samtidigt som politik handlar om att göra upp utifrån de behov som folket och samhället har snarare än enskilda politikers personliga prestige?
Också här tycks Donald Trump beredd att förnya och förändra amerikansk politik.

Rulla till toppen